Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Smajlys hör hemma på internet!

Hindrums frihetliga alster

Thursday, June 02, 2005

Smajlys hör hemma på internet!

Sossarna är de som varje dag kommer med ett förslag om hur man kan dumförklara medborgarna. Dagens förslag handlade om att man skall sätta såkallade smajlys på matbutiker. En glad smajly betyder bra kvalitet, en uttråkad smajly betyder medelkvalitet och en sur smajly betyder dålig kvalitet.

Den socialdemokratiska "utredningen" visar nämligen på att svenska livsmedel får sämre och sämre kvalitet och nu vill socialdemokraterna höja kvaliteten på livsmedlen. Den uttalade tanken från socialdemokraterna är måhända god, men den gömda tanken från socialdemokraterna är inte lika god. Varför? Jo nämligen:

Socialdemokraterna är det mest konservativa partiet i Sverige. I alla år har gråsossarna kunnat gå till Konsum eller ICA för att köpa sin mat. Gråsossarna kan, tack och lov, fortfarande göra detta, men de vill inte att andra ska ha friheten att välja bort Konsum eller ICA för ett billigare alternativ. Det är farligt för medborgarna att handla mat på nya billigare kedjor som Lidl eller Netto tycker gråsossarna. Därför måste detta i så stor utsträckning som möjligt förhindras.
Då kommer de konservativa sossarna på något smart. De har nämligen kommit på att ju billigare en vara är, desto sämre kvalitet har den oftast. Bravo Persson o kompani! Det lär man sig ju inte på en grundkurs i marknadsföring menar jag...

Hur som helst så skall då sura smajlys visa att här inne i denna butik är det dålig kvalitet på varorna. Naturligtvis kommer lågpriskedjor som tyska Lidl få flest sura smajlys eftersom är billigast, samtidigt kommer sossarnas krambutik Konsum få flest glada smajlys eftersom att de är dyrast. Men tror inte socialdemokraterna att medborgarna vet detta själva, UTAN att något statlig byråkrat eller politiker måste säga det med en ful smajly?

Själv går jag till Willys eftersom att de är billigast. Jag konsumerar Willys egna märke och Eldorado eftersom att de är billigast, och tänka sig, jag har inte dött eller blivit sjuk av Willys mat ännu! Hur kan det egentligen komma sig när de på pappret har dålig kvalitet?
Miljoner tyskar har gått till Lidl i flera år utan att bli sjuka av deras lågkvalitetsmat. Hur kan det komma sig. Det enda jag blir sjuk av är förlöjligande av de svenska konsumenterna. Smajlys hör förövrigt hemma på internet och i mobiltelefoner, inte på mataffärer.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home