Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Så går det VPK!

Hindrums frihetliga alster

Thursday, June 02, 2005

Så går det VPK!

Vänsterpartiet kommunisterna har drabbats av ett nytt bakslag. Efter att Gudrun Schyman förra året hoppade av från Vänsterpartiet kommunisterna följer nu Karin Svensson Smith Schymans goda exempel och lämnar VPK. Visserligen går hon till miljöpartiet, men det är åtminstone en liten förbättring.

Före 2004 fick man skäll om man kallade en vänsterpartist för kommunist. Numera försvarar de ordet "kommunist" med näbbar och klor. När Lars Ohly valdes till partiledare för dåvarande Vänsterpartiet började vandringen mot partiets undergång. Lars Ohly kallade sig nämligen kommunist och därmed blev Vänsterpartiet åter igen Vänsterpartiet kommunisterna.

Allvaret började för Ohly och Vänsterpartiet kommunisternsnär deras demokratisyn blev granskad av Janne Josefsson. Det visade sig att granskningen inte gick så bra för Ohly och hans kamrater. Partiet tappade otroligt många väljare och Gudrun Schyman hoppade av.

Det senaste utspelet från Lars Ohly kom för någon dag sedan då han sa att han kommer kräva ministerposter efter valet 2006. Uttalandet kommer förmodligen avskärma Vänsterpartiet kommunisterna ytterligare från verkligheten. Vem fan vill ha kommunister i regeringen? Visst för att socialdemokraterna är maktgalna och gärna vill skapa ett socialdemokratiskt livsrum, men jag tror att sossarna är såpass smarta att om de tar in kommunister i regeringen, så vet de att de har grävt sin grav för framtida socialdemokratiska regeringar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home