Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Månadens insändare för MUF!

Hindrums frihetliga alster

Friday, June 10, 2005

Månadens insändare för MUF!

Jag förärades idag med det oerhört megacoola priset som månadens insändarskribent i MUF! Inte fy skam!


Vet du var dina pengar hamnar?

Månadens insändare i maj är skriven av Lars Hindrum, MUF Linköping, och är publicerad i Extra Östergötland 26/4. Stort grattis till Lars Hindrum!Motivering: Insändaren har ett tydligt underifrånperspektiv vilket är mycket bra. Skribenten informerar läsaren om det slöseri med skattemedel som pågår, vilket stärker läsare med våra värderingar och stimulerar till vidare samtal. Insändaren är koncis och lyckas förmedla information, argumentation och humor på liten yta. Mer sånt!

Sverige har världens högsta skatter. Men vad får de som arbetar egentligen för dessa pengar som de varje månad tvingas betala in till politikerna? Visste du att enbart en tredjedel av alla skattepengar går till vård, skola och omsorg? Vart går resten? Här har du några exempel:
- Filminspelning av ”bra” svenska filmer.
- länshemslöjdskonsulenter
- myndigheter som vi precis kommit på att vi behöver
- politisk propaganda i Sveriges Television
- Skatteverkets ”rocka-fett-kampanj” på Hultsfredsfestivalen
- fotoutställningar i det ”offentliga rummet”
- EU-bidrag till tobaksodlare (samtidigt som man vill förbjuda lakritspipor för att de tydligen får barn att börja röka….?)

Dessa är några få exempel på saker som skattepengar går till. Ärligt talat, vill inte du hellre att Sverige ska ha bra sjukvård än att Skatteverket skall ”rocka fett” på Hultsfredsfestivalen?

Lars Hindrum, medlem i MUF Linköping

0 Comments:

Post a Comment

<< Home