Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Vattenfall (även kallat ölspelet) + fest!

Hindrums frihetliga alster

Sunday, October 02, 2005

Vattenfall (även kallat ölspelet) + fest!

Igår var det fest hemma hos Winberg! Jag, Börni och Perra drog dit för att sluta upp med Govik, Robert och Winberg. Vi kom dit ca 19:30 och träffade då en rakande Winberg i farstun. Winberg ville vara snygg för att han ville träffa brudar. Detta var inget han rakt ut förkunnade, dock så märkes det på hans rakning att det var det han var ute efter. Det var dom flesta ute efter. Efter en trevande start på festen med diverse 50-talslåtar blandat med Kent kom diskussionen in på hip-hop. Den eminenta skaran festdeltagare undrade varför alla lyssnar på hip-hop. Vi kom fram till att vi skulle spela lite hip-hop för att locka brudar likt en magnet lockar metaller. Detta misslyckades kapitalt och vi sjönk längre ner i desperation. En liten fågel vid namn Hindrum föreslog då att vi skulle spela klassikern. Klassikern är en variant av ångest blandat med hat. Kärlek blandat med förtvivlan. Frasiga ordvitsar blandat med gråt. Med andra ord: det magiska VATTENFALL som till och med kan förgylla de mest fasansfulla festerna där sex stycken finniga studenter sitter och luktar illa och egentligen önskar att de låg hemma i sängen. Alternativt i Hugh Hefners säng, utan Hugh Hefner men med hans arbetskamrater.

För att spela detta ölspel (oftast) behöver man en kortlek. Korten 2-9 i röd färg betyder att man skall dricka lika många klunkar som kortet medger. 2-9 i svart färg betyder att man får dela ut klunkarna istället. Tiorna är skvalkort som betyder att man får spara kortet och använda det när man känner för att ställa sig framför toan och skvala. Om någon drar en knekt ur leken skall alla sätta tummarna på bordet. Den som är sistfår dricka tre klunkar. Damerna symboliserar ett vattenfall. Den som drar damen skall börja dricka tillsammans med de andra fyllesvinen och man får inte sluta dricka förän deltagaren till höger har slutat. Kungen är det mest magiska kortet i spelet. Den som drar kungen bestämmer likt kungarna i fornstora dar en regel som skall gälla för deltagarna. Kungdragaren kan även bestämma sig för att ta bort en regel som är satt av en annan kungdragare. Om någon drar ett ess får denne hälla valfri mängd alkohol i ett tomt glas som skall vara placerat i mitten av bordet. Den som drar det sista esset får nöjet att dricka upp denna kavalkad av njutfulla smaker som sätter sig fast på smaklökarna under resten av kvällen.

Hur gick det då för oss? Jo! Govik drog tidigt en kung och förkunnade att härmed fick ingen säga ja eller nej. Detta var för Govik en mycket bra regel för att Goviks ordföråd knappt består av något annat än ja eller nej. Åtminstone inte igår efter att han hade infört denna regel. Govik fick med andra ord dricka mycket. En annan regel var att man var tvungen att kommentera Goviks nya frisyr i varje mening som man sade. Govik hade nämligen tidigare under dagen besökt en frisör som förmodligen inte ens kunnat vinna ett frisörspris på Antarktis om de hade haft något sådant pris där.
Hursomhelst. Det finns bara vinnare i detta spel. Alla blev onyktra och festens kvalitet fick en helt ny dimension. En dimension som dock skönk senare när festdeltagarna började prata politik.

Därefter drog vi till Platens för att svänga på höfterna och spela black-jack. Vi funderade först på att planka in på ett gymnasiedisko med skum, men övergav denna tanke när vi insåg att vi inte såg ut som arton längre.

Som vanligt fuskade black-jack kärringen och festdeltagarna gick därifrån ett par tjugor fattigare. På dansgolvet träffade Robert en dam som han tyckte mycket om. Det var förmodligen därför som Robert blev sur när damen i fråga övergav denna på hångel svältfödda varelse för att göra något annat. Det brukar gå så för Robert. Hindrum blev träffad av ett fullt glas med vatten och var sur resten av kvällen.

Dagen därpå vaknade Hindrum upp med ångest för att han insåg att det inte skulle bli något pluggande den dagen heller. Så rätt han fick...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home