Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster

Hindrums frihetliga alster

Friday, September 09, 2005

Det finns fyra stora utmaningar för Allians för Sverige att fixa efter den 17 september 2006.
1. Se till att Sverige blir mer konkurenskraftiga på den globala marknaden
2. Se till att de en majoritet av de 1,5 miljoner som idag står utanför arbetsmarknaden kommer till sin rätt. Full sysselsättning (där sysselsättning betyder arbete och där full sysselsättning inte innebär 0 personer arbetslösa) är ett mål som alliansen borde sikta in sig på.
3. Se till att det skall börja löna sig att arbeta igen. Inte minst för att ta itu med utmaning nummer
4. den demografiska utvecklingen i landet.

Vi vet redan nu att vänsterkartellen är totalt handlingsförlamade, och inte kommer kunna ta itu med dessa problem. Med att börja öppna bidragspåsen eller att föreslå gardinbytarjobb möter man inte dessa utmaningar.

Det är inte ofta jag gillar Ryssland och vad dom pysslar med, men senaste i raden av dumheter de har gjort är faktiskt inte så dumt. De har nämligen förvägrat SVT-korespondenten (ursäkta stavning) Bert Sundström fortsatt uppehållstillstånd i landet utan någon motivering till varför. Detta var obegripligt för alla svenskar, inklusive SVT-ledningen och en av tevekanalens uppdragsgivare Laila Freivalds, som har klagat högt på Rysslands agerande. Problemet är bara detta:
En månad innan detta hände hade Migrationsverket nekat den ryske journalisten Kirill Antonov uppehållstillstånd i Sverige... utan att ha gett någon motivering till varför.
Som man bäddar får man ligga, Sverige! Och bäddar man med en taskig utlänningspolitik så får man räkna med lite liggsår. Tyvärr börjar dessa liggsår bli lite för djupa...

TV-debatten i söndags var underhållande. Min tes om att Göran Persson totalt skiter i Sverige har knappast blivit mindre sann. Göran Persson gick runt och var arrogant i en timme. Vände ryggen mot Maud Olofsson, hånflinade, avbröt när oppositionen pratade... You name it! Sedan försökte han förklara bort sina promenader med att han börjar bli gammal och hans ben inte klarar av att stå i en timme.
1. Om du börjar bli gammal Göran, så är du knappast rätt man att leda Sverige. Sverige behöver fräscha människor med nya idéer.
2. Om du nu måste gå runt o buffla i studion, så behöver du inte flina och låta som en buffel.
3. Om du nu hade så ont i benen, så hade du väl kunnat sätta dig på barstolen som fanns bakom dig istället för att störa allt o alla?
Förövrigt steg Lars Ohly i mina grader under debatten. Han var rak och ärlig, något som politiker tyvärr saknar sedan Alf Svensson försvann från rampljuset.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home