Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Tsunamiskandal

Hindrums frihetliga alster

Thursday, December 01, 2005

Tsunamiskandal

Idag kom Katastrofkommissionens granskning av hur tsunamikatastrofen hanterades bland svenska myndigheter. Man pekar ut Göran Persson som ytterst ansvarig för den sena insatsten och hans medlöpare Laila Freivalds och Ylva Johansson som medskyldiga. Man kan sammanfatta kommissionens kritik mot regeringen med att de agerade nonchalant när svenska medborgare som mest behövde deras hjälp.

Varken Göran Persson eller Leila Freivalds läste eller tittade i medierna under Annandag jul. Leila Freivalds menar att hon aldrig ägnar sig åt radion eller nyhetssändningar när hon inte är i tjänst, men som utrikesminister för en nation så är man alltid i tjänst. Man har skyldighet att känna till vad som händer i världen även om man har semester eller på annat sätt är ledig.

När katastrofens omfattning började klarna för alla svenskar låg Göran Persson hemma i sin soffa och myste och Leila Freivalds gick på teater.

Statsministerämbetet och utrikesministerämbetet är de två viktigaste ämbetena inom svensk politik. I dagsläget har dessa två ämbeten det yttersta ansvaret för att hjälpa svenska medborgare i nöd, eftersom att de har motat bort alla planer på en beredskapsenhet. Förra julen visade de klart och tydligt att de inte är dugliga att vara denna beredskapsenhet. Detta vittnar om en djup oduglighet när det gäller hela regeringen. Om svenska medborgare inte ens kan lita på sin regering när de befinner sig i nöd, hur kan de då lite på dem i andra sammanhang?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home