Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Barn kan mycket!

Hindrums frihetliga alster

Tuesday, November 15, 2005

Barn kan mycket!

I senaste numret av MUF:s medlemstidning Blått har man intervjuat barn och visat dem bilder på politiska ledare och frågat vem är det här. Många utav de svar som barnen framför är mycket klyftiga! Här är ett smakprov:

-Vad är skatt?
Svar: Skatten går till politikerna så att de kan tjäna mycket. Lite går också till de fattiga.

-Vad gör egentligen en politiker?
Svar: Förbereder tal, ser till så att saker fungerar och så äter de mycket mat. Speciellt Göran Persson.

-Bild på Lars Ohly visas
Svar: Han är statminister i USA!

-Bild på Leila Freivalds visas
Svar: Det ser ut som en lärare man inte vill ha.

Hehe. Klockrena svar allihop, och svar 1 och 4 stämmer ju. Till viss del även svar 2.

Nu till lite allvarligare saker. Surfade in på Sverigedemokraternas hemsida igår. Till största delen ser materialet inte speciellt farligt ut. På ytan verkar de ha en del vettiga åsikter precis som vilket parti som helst. Exempelvis har de skrivit en artikel om Transport och att fackförbundet på väldigt godtyckliga skäl hade uteslutit en sverigedemokrat ur förbundet, och jag vill mig minnas att jag för några år sedan läste hyfsad bra rapport gjord av SD som handlade om hur vänsterorganisationer systematiskt genom skadegörelse och våld hade förstört SD:s arbete. Man måste erkänna att det, åtminstone på ytan, är stor skillnad mellan SD och exempelvis NSF, trots att de bygger på samma nationalistiska ideologi. Ungefär som att det är rätt stor skillnad mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, trots att de bygger på samma ideologi om socialism. Till slut hamnade jag dock på partiledaren Jimmie Åkessons blogg där han skriver att ett multikulturellt samhälle är grunden till upploppen i Paris och att det mycket väl kan hända även i Sverige. Jag håller med Jimmie Åkesson att det även kan hända i Sverige, men inte att grunden till upploppen är ett mångkulturellt samhälle. Varför? Jo, jag bor själv i ett mångkulturellt område och träffar invandrare dagligen. Ibland stannar jag och pratar med dem och kommer då visar de sig att de har samma drömmar som etniska svenskar. Invandrarna drömmer inte om att få bli medlemmar i Al Qaida eller att få skjuta en västerlänning med ett nackskott. Invandrarna som bor i Skäggetorp drömmer om att deras barn skall växa upp och bli framgångsrika. De drömmer om att starta företag och tjäna en liten hacka. De drömmer om en BMW. De drömmer om att någon gång skaffa sig en villa i de lite finare områderna. Skillnaden mellan etniska svenskar och invandrare är egentligen enbart att många utav invandrarna tror på Allah och etniska svenskar på Gud och Jesus. I många fall är inte ens det skillnaden. Anledningen till upploppen i Frankrike är att samhället har svikit invandrarna. Det svenska samhället agerar på ett liknande sätt som det franska samhället. Det syns inte minst på Utlänningsnämnden och Migrationsverket och svenska myndigheters agerande när det gäller de apatiska flyktingbarnen. 80% av de flyktingar som kommer hit är inte apatiska, utan de blir det när de går igenom byråkratikarusellen. Med tanke på Sverigedemokraternas syn på det mångkulturella samhället kommer de aldrig att vara ett seriöst alternativ i Sverige. Inte för mig och förhoppningsvis inte heller för andra väljare.

Här har vi en intressant artikel om en helt annan sak.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=470060

Hur kan människor egentligen behandlas på det sättet som Kajsa gör i artikeln. Det enda Kajsa vill göra är att jobba, men hon myndigheterna blir der kalla handen. Socialdemokraterna måste verkligen älska bidragsberoendet. Kajsa hade kunnat bli frisk, men istället tvingas hon in i förtidspensionering.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home