Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Privat tandläkare halverar priserna!

Hindrums frihetliga alster

Sunday, November 06, 2005

Privat tandläkare halverar priserna!

Socialdemokraterna har tidigare deklrarerat att de skall gå på val med att lova att alla svenskar skall ha hela tänder. Idag är det som bekant väldigt dyrt att gå till tandläkaren och långt ifrån alla har råd med detta. Socialdemokraternas vision är i och för sig inte dum, men problemet med socialdemokraternas tandvårdspolitik är att det inte alls blir billigare att gå till tandläkaren. Medlem för det som socialdemokraterna i sann socialistisk anda vill subventionera med ena handen, tas tillbaka med den andra i form av höjda skatter. Men nu skall en privat entreprenör i Stockholm starta en klinik som tar ut hälften av det pris som Folktandvården tar ut.

Hur är detta då möjligt? Jo, hans idé går ut på att ha längre öppettider, stordrift och östeuropeiska tandläkare. Nu kommer ju faktiskt många fler kunna gå till tandläkaren utan att få sin plånbok utarmad. Han som bestämmer borde nog ta och titta på detta företag och sedan försöka ändra folktandvården.

Men är allt frid och fröjd med detta företag då? Nej, så kul skall vi inte ha det. Facket har redan rasat mot entrepenören. I sann facklig anda så tycker de att östeuropeiska tandläkare inte har någonting i Sverige att göra. Facket ser hellre att svenska tandläkare får jobb än att konsumenterna får billigare tandvård.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home