Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Regeringen sviker de apatiska flyktingbarnen

Hindrums frihetliga alster

Wednesday, November 02, 2005

Regeringen sviker de apatiska flyktingbarnen

Sabinas familj hade det svårt i Makedonien. Hennes pappa blev misshandlad och hon själv blev våldtagen. Anledningen: de är romer, ett folkslag som inte är omtyckt i Makedonien. Sabinas mamma kunde inte längre se på när hennes dotter blev våldtagen, därför flydde de till, vad de trodde skulle vara, tryggheten i Uddevalla. Men samhället, och då ytterst regeringen, svek dem. Nu bor Sabinas bror Imer i ett garage och hon och resten av hennes familj under ett lastbilsflak någonstanns i Makedonien. Sabina är apatisk, och hennes familj är förkrossad.

Sabinas föräldrar hade intalat henne om att Sverige var ett land där man behandlade människor väl. Ingen skulle längre våldföra sig på henne. Allt flöt på tämligen bra i Sverige för Sabina och hennes familj, tills dagen då Migrationsverkets brev damp ner i brevlådan. I brevet stod nämligen att det inte fanns skäl för Sabina och hennes familj att få stanna i Sverige. Sabina blev sjuk och familjens överklagande påverkade inte Migrationsverket. Sabina blev sjukare. Hon vägrade att äta och dricka och hon försökte upprepade gånger att ta livet av sig. Läkaren Henry Ascher menar att han aldrig sett ett sjukare apatiskt barn än Sabina.

Utlänningsnämnden menade inte heller att Sabina skulle få stanna. Hon ansågs inte vara tillräckligt sjuk för den "restrektiva praxis som gäller för uppehållstillstånd på grund av sjukdom eller vårdbehov". Det är bara att konstatera att det, förutom Sabina, är den svenska migrationspolitiken som är en sjukdom och som är i stort behov av vård.

Här är mina kommentarer och frågor till ovanstående:

1. Togs det inte beslut om att Utlänningsnämnden skulle läggas ned? Varför finns denna rasbilologiska helvetesinstutition fortfarande kvar?

2. Hur sjuk skall man behöva vara för att få stanna i Sverige?

3. Hur många konventioner bryter Sverige egentligen emot?

4. Varför sitter Barbro Holmberg och tycker synd om familjen i efterhand i Uppdrag Granskning när det är hennes politik som har lett till att familjen nu bor under ett lastbilsflak?

5. Varför finns egentligen Nationalsocialistisk Front som i lördags hälsade på i Linköping? Deras ståndpunkter praktiseras ju redan till stor grad i Sverige.

6. Vilka är kriterierna för att få stanna i Sverige på grund av asylskäl? Skall man ha hängt med en snara runt halsen för att det skall betecknas som asylskäl?

7. Låt mig få bli migrationsminister. Jag är till och med villig att gå över till den socialdemokratiska ideologin för att göra det bättre för invandrare, även fast den socialdemokratiska ideologin inte handlar om att göra det bättre för invandrare (se flygplansbilden i inlägget nedan).

Ring och skäll ut Barbro Holmberg: 08-405 10 00. Förmodligen får du inte tag på henne på grund av att hon inte vill ha samtal från upprörda människor. Säg istället att du vill gratulera henne till hennes stora insatser inom Migrationspolitiken, då kommer du garanterat att få prata med henne. Skäll sedan ut henne efter noter!!! Hon är verkligen den minister som gör mest skada i proportion till sin makt.

Ring sedan och skäll ut Utlänningsnämnden. 08-728 46 00. På dem bara. När ni ringer dessa nummer, tänk på att hot är en brottslig handlig i Sverige och att det faktiskt finns en rätt vettig anledning till detta. Dessutom minskar era chanser att få igenom era synpunkter. Chansen är i och för sig obefintlig liten ändå... men era chanser att hamna i fängelse minskar åtminstone dramatiskt om ni undiviker hot.

För övrigt: Riksdagen har inga sammanträden den här veckan. Kan det ha att göra med att socialdemokraternas partikongress råkar ligga just den här veckan?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home