Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Lönnfet nu ett faktum!

Hindrums frihetliga alster

Wednesday, November 16, 2005

Lönnfet nu ett faktum!

Jag har nu lagt upp min nya blogg. Den heter Lönnfet och handlar om mat och motion och en process från smått lönnfet till mindre smått lönnfet. Klicka här för att komma till bloggen och läsa mer.

Systembolaget är ett underligt bolag. För ett par veckor sedan anordnade bolaget en personalfest i Stockholm. 3500 anställda var inbjudna att delta i festligheter där bland annat Anitra Steen uppträdde med något slags dansnummer. (Gud bevare mig). Dessutom anlitades artister som Lill-Babs, Mendez, och Björn Skifs. Det statliga bolaget sparade alltså inte på krutet. Kostnaden för detta jippo slutade på 14 miljoner kronor, eller 4000 kronor per anställd. Samtidigt skall Systembolaget spara 120 miljoner kronor.

Ärligt talat? Vad tänker Anitra Steen och hennes systemkramare med? Det behövs knappast några ekonomiska snillen för att förstå att om man spenderar drygt tio procent av ett sparkrav på ett sådant arrangemang så kan man inte ta sparkravet seriöst.

Hade det hänt i ett privat bolag så hade jag inte skrivit här. Då hade det varit aktieägarna som fått smällen och då hade styrelsen nog fått det hett om fötterna. Nu däremot sitter styrelsen säker eftersom att Systembolaget är ett statligt bolag. Samtidigt är det desto mer skrämmande att dessa pengar har flygit sin kos. Det enda lilla positiva som finns med Systembolaget är att vinsten går till att minska alkoholskadorna i samhället. 14 miljoner hade kunnat rädda många ungdomar från alkoholberoende. Jag säger inte att Systembolaget inte skall få ha personalfester, men ska det verkligen få kosta 14 miljoner? Anitra Steen borde få sparken, men det kommer hon inte att få eftersom att hon är gift med Han som bestämmer och därmed immun mot foten som sparkar ut de som misskött sig från företag och organisationer. Hoppas Expressen och Aftonbladet gör en skitstor grej av det här!

Sossar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home