Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Tsunamiskadal del 2

Hindrums frihetliga alster

Thursday, December 01, 2005

Tsunamiskadal del 2

I mitt tidigare inlägg om den svenska regeringens tsunamiskandal hävdade jag att Göran Persson inte kollade media på Annandagen. Detta var fel. Göran Persson tittade på Sky News på morgonen. Trots det valde han att ligga kvar i sin soffa med Anitra och mugga i sig pepparkakor.

Efter att ha sett Aktuellts förlängda sänding på grund av Katastrofkommissionens rapport ter det sig ännu mer konstigt att Leila Freivalds har den position som hon har. Hon säger att visst läser hon media, men inte när hon arbetar eller är ledig (hon var medvetet luddig). Istället säger hon att hon har anställda på utrikesdepartementet som skall sköta media och kontakta henne. Hon menar vidare att hon inte tar intryck av media, utan att det är hennes medarbetare i utrikesdepartementet som skall ta in information om saker som har hänt.

Säg nu att Leila Freivalds faktiskt hade satt på teven som vilken normal svensk som helst på annandagen. Då hade hon mötts av bilder av skadade och döda människor. Intervjuer från svenskar som vittnar om krigstillstånd. En våg som slås upp mot en stenmur intill en pool och några palmer. Hon hade haft bildbevis och vittnesmål på att något oerhört otäckt hade hänt. Hade hon bara lutat sig tillbaka och stängt av teven med motiveringen att hon inte tar intryck från media om hon hade varit en värdig utrikesminister? Knappast.

Tidigare i år har Leila Freivalds berättat för media att hon inte insåg proportionerna av katastrofen innan det hade gått för lång tid. Jag tror att hon ljuger de svenska medborgarna rakt upp i ansiktet. Absolut senast när hon gick på teater på annandagskvällen borde hon ha förstått det obehagliga. Det borde vara omöjligt att gå till en teater, stå i kö till insläppet (om hon nu behöver stå i kö) och sedan lämna teatern och gå hem utan att ha snappat upp från någon att en naturkatastrof utan dess like har inträffat. Antingen bor Leila Freivalds i en tät jävla bubbla eller så är hon för lat för att bry sig om Sverige. Jag önskar att jag hade gått på teater i Stockholm på annandagen. Då hade jag kanske fått tillfälle att tala om för Freivalds att en stor katastrof hade skett i Thailand där mängder av svenskar befinner sig och att Freivalds borde vara på UD och inte på teater. Kanske hade Leila Freivalds då tagit en taxi till utrikesdepartementet och räddat många människor från lidande. Detta förutsatt att Freivalds inte är en nonchalant tant, vilket hon dock verkar vara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home