Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Litar inte ett dugg på Anna Sjödins rövarhistoria.

Hindrums frihetliga alster

Sunday, January 29, 2006

Litar inte ett dugg på Anna Sjödins rövarhistoria.

Anna Sjödin, ordförande för regeringens ungdomsförbund SSU, greps i natt på en krog i Stockholm. Där hade hon slagits med vakter och uppenbarligen varit ett stort problem för krögaren.

Detta är vakten Babak Jemais version:

Det hela verkade ha börjat när Anna Sjödin nekades att köpa alkohol i baren på grund av att hon var för berusad. Då hade hon blivit väldigt arg, och hon och hennes SSU-kompisar blev avvisade från krogen på grund av att de hade stört ordningen. När de vägrar gå ut från krogen blir vakterna således tvungna att handgripligen köra ut de högt uppsatta SSU:arna från krogen. När vakterna försöker tvinga ut en utav Sjödins kompisar blir han attackerad med slag av Anna Sjödin. Hon slår runt om kring sig med näbbar och klor och skriker bland annat "Jävla svartskalle" och "Sådana som dig är just de invandrare som vi inte vill ha i det här landet". Polisen kunde inte förhöra henne under natten eftersom att hon var för full, och satte henne i en så kallad "tillnyktringscell", eller med mer korrekta termer: fyllecell.

Det här är Anna Sjödins version:

Vakterna vid krogen avvisar en utav Anna Sjödins vänner, och Anna Sjödin ifrågasätter vakternas beslut. Då blir hon beordrad att lämna krogen och går för att hämta sina tillhörigheter. Detta tar för lång tid och vakterna börjar släpa henne mot utgången. Innan utgången fälls hon av vakterna, och två vakter håller fast henne och en tredje slår på henne med en batong. Samtidigt skriker den tredje vakten (enligt Sjödin) "Jävla hora! Jävla Fitta....Jävla Luder och så vidare". Anna Sjödin vill kalla dit polisen och ber om att få följa med till polisstationen för att göra en anmälan mot vakterna som hon menar har använt övervåld. På polisstationen får hon dock inte göra en polisanmälan utan slängs i fyllecell. Hon nekas även att göra blodprov för att bevisa att hon inte är så full som polisen tror.

Jag tror att Anna Sjödin ljuger den svenska pressen rakt upp i ansiktet. Det finns alldeles för många luckor i hennes redogörelse för att den skall vara speciellt trovärdig.

1. Varför skulle vakterna sätta sig på Anna Sjödin och skrika fula ord helt oprovocerat? Och varför skulle de brotta ner henne vid utgången istället för där de började släpa henne?
2. Varför menar Anna Sjödins pressekreterare att hon blev hotad med en batong, medan hon själv säger att hon blev slagen av en batong?
3. Varför skulle Anna Sjödin ifrågasätta vakternas beslut att avvisa hennes kompis på ett sådant sätt att de uppenbarligen även ville avvisa henne?
4. Varför satte polisen henne i fyllecell när hon enligt henne själv var tillräckligt nykter för att göra en polisanmälan? Varför skulle polisen godtyckligt sätta en person i fyllecell?
5. Varför bad Anna Sjödin inte polisen om att få göra ett utandningsprov istället för ett blodprov? Det är mycket smidigare och i alla vet att polisen har sådan utrustning tillgänglig hela tiden vart de än är.
6. Varför skulle vakterna ha ringt polisen när det fanns en uppenbar risk för dem att åka dit för att ha använt övervåld.

Min teori är att Anna Sjödin och hennes vänner har varit kraftigt berusade. De har, i enighet med lagen, blivit nekade att köpa mer alkohol i baren eftersom att de har varit för berusade. Detta har gjort Anna Sjödin svinigt förbannad och hon har blivit aggresiv gentemot personalen. Vakterna har då kommit till undsättning. Anna Sjödin har börjat leva ut sina aggresioner på vakterna som har blivit tvungna att hålla fast henne. Eftersom att Anna Sjödin är gammal landslagsspelare i rugby borde hon vara en fysiskt stark kvinna. Därför har vakterna blivit tvungna att hålla fast henne extra hårt vilket skulle kunna förklara de blåmärken som hon stolt visar upp på presskonferensen. Kanske har de blivit tvungna att hålla ner henne mot marken vilket skulle kunna förklara det blåmärke som hon har i ansiktet. Det är mycket ovanligt att man ringer polisen för att hämta upp en person som är för berusad. På gott och ont brukar vakterna istället helt enkelt avvisa den störande personen från platsen med motiveringen "Du är för berusad. Gå hem och sov så är du välkommen igen när du är såpass nykter att du är säker att vistas här." Jag tror inte att Anna Sjödin ljuger när hon säger att vakterna har skrikit fula ord till henne. Detta kan dock vara en reaktion på att hon gjort rasistiska verbala angrepp mot de utomnordiska vakterna. Det försvarar inte att vakterna har sagt så, men det förklarar varför.

Man skall komma ihåg att en utav vakterna även är läkare vid Danderyds sjukhus och således borde vara medveten om vilka skador fysiskt våld kan ge en människa. Att denna läkare skulle vara med och misshandla en tjej inför öppen ridå bland tjejens kompisar och övriga kroggäster är inte jättesannorlikt. Hans läkarkarriär skulle ju kunna totalförstöras av detta! Jag tror att Anna Sjödin när hon har vaktat upp ur dimman på söndagsmorgonen har insett att lördagsnatten inte riktigt blev det hon hade tänkt sig, och att hon snabbt måste komma på en historia som utmålar henne till offer för vakters brutalitet. Den mest intressant frågan tycker jag är: varför skulle tre vakter till synes oprovocerat angripa en försvarslös tjej? Speciellt i närheten av Stureplan (där krogen låg) där våldet är ett stort problem och där det sätts stor vikt vid personlig lämplighet när man skall anställa ordningsvakter eftersom att detta förmodligen kan rädda många liv. Anna Sjödin späder på uppfattningen om att ordningsvakter är en bunt gorillor som enbart är ute efter att använda sin fixering vid våld i verkligheten. Denna uppfattning är naturligtvis totalt idiotisk. Vakter är människor, inte djur.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home