Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Fotbollsförbundet gör rätt

Hindrums frihetliga alster

Tuesday, January 17, 2006

Fotbollsförbundet gör rätt

Idag har det framförts många ilskna ord mot Svenska Fotbollsförbundet eftersom de inte tänker bojkotta en match mot Saudiarabien imorrn i Saudiarabien. Anledningen till de ilskna kommentarerna är att saudiska kvinnor inte kommer släppas in på arenan där Sverige kommer spela eftersom att arenan är för liten för att skilja män och kvinnor åt. Jag tycker att Svenska Fotbollsförbundet gör rätt när de inte bojkottar matchen.

1. Sverige hade isåfall missat en viktig match inför VM.
2. Kvinnan ses som underordnad i Saudiarabien. Ur ett svenskt perspektiv är det naturligtvis helt förkastligt, men säg om Svenska Fotbollsförbundet hade lyckats med hotet om en bojkott, och kvinnor hade tillåtits besöka denna lilla arena. Då hade kvinnorna utsatts för enorma risker eftersom folk hade kunnat tro att de var där med en man, vilket hade kunnat lett till hedersrelaterat våld mot dessa kvinnir. Detta är naturligtvis en hypotes, men kvinnor har blivit hedersmördade för mindre saker än så.

Jag tycker det är löjligt när denna fråga väcker så stor uppmärksamhet att till och med utrikesministern och språkröret för Miljöpartiet måste kommentera saken. Omvärlden vet redan att Saudiarabien är ett land som förtrycker kvinnor, men svenska politiker försöker lägga över massa ansvar på Fotbollsförbundet istället för att själva agera. Jag kan inte påminna mig om att jag nånstanns har läst att utrikesministern på något sätt har agerat mot kvinnorförtrycket i Saudiarabien. Kasta sten i glashus kallas det.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home