Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: 1984

Hindrums frihetliga alster

Wednesday, December 14, 2005

1984

1984 är en bok av George Orwell som handlar om storebrorssamhället. Den regerande makten ser allt du gör. Idag, år 2005, togs ett stort kliv mot detta samhälle. Idag röstade nämligen Europaparlamentet för en lag som säger att tele och datainformation får lagras i upp till fem år.

Syftet med lagen må vara gott, att man lättare skall kunna jaga grova brottslingar, men hur kan vi vara så säkra på att informationen inte används av de regerande makterna i Europa för att göra någonting annat. Lena Ek (c) sade någonting väldigt intressant efter att lagen hade forcerats igenom.

"Om förslaget kommit från en vacklande demokrati eller en diktatur så hade vi i Europa uttalat vårt ogillande"

Detta är dagens sanning. Bara för att EU består av enbart demokratiska länder kan ingen garantera att makt missbrukas även här. Göran Persson är ett fenomenalt exempel på detta. Dessutom skall vi komma ihåg att Turkiet står och knackar på dörren till EU. Turkiet är allt annat än en fungerande demokrati, och hur kan man garantera att Turkiet inte missbrukar den informationen som EU tillåter Turkiet att lagra om de blir medlem i EU?

Man blir med rätta rädd för det samhälle som Thomas Bodström har börjat skapa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home