Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Tsunamiskandal del 6 - Freivalds skyller ifrån sig.

Hindrums frihetliga alster

Friday, December 09, 2005

Tsunamiskandal del 6 - Freivalds skyller ifrån sig.

När det såg som dystrast ut för Alliansen kommer en räddande ängel. Nämligen Laila Freivalds som i en intervju säger följande:

"Jag är häpen över hur resebyråerna agerade. Resebolagen sade upp avtalen med sina resenärer och lovade i stället att betala tillbaka pengar för resorna. Varför gjorde de det? Gjorde man det för att undgå ansvaret för att ta hem sina resenärer? Eller var tanken att kostnaderna skulle bli så stor så att allmänheten och skattebetalarna ändå skulle gå in och betala? Jag vet inte. Men jag ställer mig frågan. Är resebolagens nivå i ansvaret rimligt?"

Johan Lundgren, VD för Fritidsresor säger att de rev upp avtalen för att kunna skicka hem resenärer innan de egentligen skulle åka hem. Hade de inte gjort detta hade de blivit tvungna att neka resenärer att åka hem i förtid eftersom att avtalen sade att resenärerna skulle åka hem ett visst datum. Detta borde utrikesministern kännas vid. Laila Freivalds måste väl ha frågat resebolagen om detta och då fått ett svar? Det är helt oacceptabelt att en utrikesminister kan göra dessa uttalanden efter hennes eget historiska misslyckande.

Lottie Knutsson, informationschef för Fritidsresor, var den som trädde fram i en svår situation. På annandagen var hon den som stod framför tevekamerorna och informerade om läget och vad Fritidsresor gjorde för att hjälpa drabbade svenskar. För detta förtjänar hon en utrikesministerämbete. Till skillnad från Laila Freivalds vet hon vad Phuket är och vet att om det rapporteras om tusentals döda så är det dags att agera. Enbart detta gör att hon förtjänar en utrikesministerroll mer än den totalt inkompetenta tant som sitter där idag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home