Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Tsunamiskandal del 3 - Kungen kan man lita på!

Hindrums frihetliga alster

Friday, December 02, 2005

Tsunamiskandal del 3 - Kungen kan man lita på!

När Kungen säger märkliga saker om diktaturer eller kör förfärligt fort på de svenska vägarna söker sig ett litet tvivel in i mig om vi verkligen borde ha demokrati eller inte. Men samtidigt måste man förstå att en människa måste få göra fel och man kan inte vara en ängel 24 timmar om dygnet varje dag. Kungen är kanske den ende ledare i Sverige som man verkligen kan lita på att han vill Sverige och dess befolkning väl.

I moderna tidens största kris i Sverige visade Kungen sitt medlidande gentemot det svenska folket. När katastrofen hade inträffat i Sydostasien sökte Kungen information genom att ta initiativ till telefonsamtal till den svenske ambasadören i Thailand. Han vädjade även till statsministern och utrikesministern att informera om läget i Thailand, men Persson och Freivalds nonchalerade Kungen på samma sätt som de nonchalerade skadade och chockade svenskar i Thailand.

Kungen är en stark symbol för Sverige. Det Kungen kunde göra var att skicka hälsningar och kondoleanser till voluntärer, drabbade och statschefer i de drabbade länderna. Detta gjorde han också, men regeringens passivitet försvårade arbetet för Kungen. Kungen har inte befogenheter att säga eller göra vad som helst. I princip behöver han klartecken från UD till att göra detta. På grund av den långsamma hanteringen av tsunamikatstrofen på UD försenades även Kungens arbete. Hade Kungen fått bättre information från UD så hade han kunnat skicka stärkande hälsningar till Thailand redan dag ett eller två. Nu skedde detta först dag tre. Jag tror ändå att kungens agerande stärkte många utsatta människor i Thailand. Leve Kungen!

1 Comments:

Post a Comment

<< Home