Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Tsunamiskandal del 5 - Alliansen i en svår situation.

Hindrums frihetliga alster

Thursday, December 08, 2005

Tsunamiskandal del 5 - Alliansen i en svår situation.

Misstroendeförklaring eller inte? Allt fokus har flyttats till Alliansen. Den är oenig. Centerpartiet vill genomföra en misstroendeförklaring mot Laila Freivalds, men det vill inte resten av partierna. Det som först var en regerings totala misslyckande i en krävande situation har nu utvecklats till att bli en oppositions misslyckande att samarbeta. Det inger föga förtroende för väljarna.

Hur Alliansen än kunde ha gjort, så hade det inte blivit perfekt. Låt oss se vilka alternativ Alliansen hade efter katastrofkommissionens rapport.

Misstroendeförklaring mot Göran Persson: Den hade inte gått igenom eftersom att fegisarna Miljöpartiet och Vänsterpartiet har bitit sig fast i Perssons bak. Persson hade gått ut och sagt att han har riksdagen bakom sig och försökt förmildra sitt ansvar. Alliansen hade dock visat upp styrka och samarbetsvilja.

Missförtroendeförklaring mot Laila Freivalds innan jul: Hade inte gått igenom på grund av feghetspartierna Miljöpartiet och VPK. Styrka och samarbetsvilja hade dock visats upp.

Misstroendeförklaring mot Laila Freivalds (och Göran Persson) efter KU-granskningen: Tjena. Valbudget skall presenteras och inte ens Lars Ohly eller Peter Eriksson är så dumma att de fördjupar den spricka som Vänsterkartellen redan har. Hade aldrig gått igenom.

Jag tror ändå att en misstroendeförklaring mot Laila Freivalds innan jul hade varit det bästa alternativet. Man hade förlorat, men visat upp styrka och Göran Persson hade inte kunnat hävda sin oskuld.

Vad som förvånar mig är varför Alliansen till synes inte har diskuterat sitt eventuella agerande INNAN kommissionens rapport. De visste ju att den skulle komma nu i december, men ändå har de skapat denna oenighet. De borde haft en plan på eventuella situationer som skulle kunnat ha uppstått. Det bådar inte gott det här. Medborgarnas dom mot Persson och Freivalds och deras undersåtar är tydlig, ändå klarar inte Alliansen av att ta tillvara på tillfället som de blir bjudna på. Jag hoppas att Alliansen inte börjar diskutera en eventuell misstroendeförklaring mot Ylva Johansson. Då kommer det bli en ännu jobbigare fars för Alliansen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home