Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Äntligen!

Hindrums frihetliga alster

Tuesday, March 21, 2006

Äntligen!

Gert Fylkings bevingade ord "Äntligen" kan knappast ha passat bättre en dag som denna. Mina damer och herrar, Laila Freivalds har avgått. Det maktmissbruk som hon visade när hon stängde ner Sverigedemokraternas hemsida var droppen. Jag vet inte om man skall tacka Sverigedemokraterna för att de lade upp Muhammedkarikatyrerna på deras hemsida vilket indirekt fick Freivalds att avgå. Det känns fel att tacka ett nationalistiskt parti av Sverigedemokraternas sort för att den sämsta utrikesministern genom tiderna nu är borta från politiken, men det går inte att bortse från att de för en gångs skull var till hjälp, om än indirekt. Jag tycker dock fortfarande inte om dem...

Enligt Laila Freivalds beror hennes avgång naturligtvis inte på att hon nonchalerade Tsunamivågen eller var inblandad i ett högst odemokratist beslut om att stänga ner Sverigedemokrateras sida och dessutom ljög om hennes inblandning (vad hade hon gjort om något annat parti hade publicerat bilderna?). Nej, Laila Freivalds tycker naturligtvis att hon inte alls har gjort någonting fel. Istället är det media som är orsaken till hennes avgång. Hon tycker att media har ställt fel frågor. Hon tycker att media borde ha frågat henne om hennes syn på valet i Vitryssland istället för att ifrågasätta huruvida hon tyckte att det var rätt att leka minidiktator av den vitryska sorten för ett tag. Nu är hon iallafall borta. Äntligen!

Tyvärr så har nu Bosse Ringholm temporärt tagit över utrikesministerposten. Förmodligen och förhoppningsvis enbart tills Carin Jämtin kommer hem från Colombia. Carin Jämtin är snäppet bättre än Bosse Ringholm och Laila Freivalds, men hon har även hon en skev demokratisyn. Hon har exempelvis sagt att enbart Sverige och Norge "och några länder till" är verkliga demokratier. Man kan alltid definera "några", men de flesta skulle nog säga att rätt många länder idag är demokratier. Förhoppningsvis får hon bara sitta i ett halvår innan Gunilla Carlsson eller Maud Olofsson tar över utrikesministerposten.

1 Comments:

Post a Comment

<< Home