Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Låt oss färga Vitryssland oranget!

Hindrums frihetliga alster

Sunday, March 19, 2006

Låt oss färga Vitryssland oranget!

I morgon är det presidentval i Vitryssland. Den vitryske presidenten Lukasjenko väntas ta hem segern. Inte för att han har stöd, utan för att han helt enkelt vill ha makten och kommer att försöka behålla den till varje pris. Lukasjenko är en utav de kusligaste personerna som jag känner till. I sann kommunistisk anda har Lukasjenko behållit KGB som ett arv från sovjettiden. Detta KGB fotograferar och griper anhängare av den politik som vill säkerställa demokratin i Vitryssland. Att demonstrera mot diktatorn Lukasjenko till förmån för demokraten Millinkevitj kan ge dödsstraff. Att rösta på någon annan än Lukasjenko kan innebära uppsägning från arbetsplatser.

Det vitryska folket vägrar dock hålla tyst. Europas näst sista diktatur föll år 2004. Jag talar naturligtvis om Ukraina. Det vitryska folket har förstått att Lukasjenko inte kommer att ge upp sin makt frivilligt, så därför hoppas de på en orange revolution. Alla sanna demokrater bör stödja Millinkevitj. Få bryr sig dock om Vitryssland. EU har skickat en varning till Vitryssland. En varning som bödeln Lukasjenko enbart behöver skratta åt. Eu har nämligen hotat om färre och sämre politiska förbindelser mellan Vitryssland och Europa. Problemet är bara det att Europas sista diktator inte vill ha något att göra med Europa. Helst hade diktatorn velat flytta Vitryssland så att de hamnade granne med Kuba eller Nordkorea.

Stå upp för demokratin. Läs följande mycket intressanta artikel om Vitryssland i Dagens Nyheter.

-------

Igår avled Anders Gustâv, kommunalråd i Solna. Anders Gustâv avled påväg till Moderaternas kommunala rikskonferens i Jönköping, där jag själv befann mig och där Anders Gustâv skulle medverka i seminarier. Vad man kan säga om Anders Gustâv är att han förmodligen var Moderaternas bästa kommunalråd. Han lyckades förena låga skatter med en god näringslivspolitik i Solna. Solna ligger även i topp när det gäller bra skolor. Solna detaljstyr nämligen inte skolan, utan låter eleverna få välja skola själva, vilket bidrar till mycket goda studieresultat. Solna är Moderaternas skyltfönster, och Anders Gustâv var den främste skyltdockan. Tyvärr tar livet slut väldigt plötsligt alldeles för ofta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home