Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Utmanaren

Hindrums frihetliga alster

Tuesday, March 07, 2006

Utmanaren

I söndags visades i SVT dokumentären Utmanaren som granskade Nya Moderaterna. Huvudbudskapet i dokumentären var att Moderaterna ville utmåla sig själva som några socialdemokrater light, att Moderaterna har lämnat ideologin och att Reinfeldt försöker plocka politiska poänger genom att föra fram argument om hans personlighet snarare än Moderaternas politik för att vinna valet. Jag har tidigare varnat för att Moderaterna förlitar sig alldeles för mycket på Reinfeldt. Inte för att Reinfeldt är dålig, utan för att han en dag kan försvinna från politiken och att då Moderaterna hamnar i samma situation som Kristdemokraterna efter att Alf Svensson hade avgått. SVT:s ståndpunkter är dock nonsens.

Moderaternas ideologi är densamma som förut. Våra visioner står fast. De enda som vi har gjort är att inse att det kommer att ta längre tid än vad som vi innan Reinfeldt ville. Det går inte att sänka skatterna med 130 miljarder på en mandatperiod. Alla statliga verk kan inte säljas ut under en mandatperiod. Men visionen att detta bör ske är densamma.

Att Reinfeldt försöker plocka röster genom sin personlighet istället för genom Moderaternas politik är också nonsens. Tittar man på vad som skiljer Moderaterna och socialdemokraterna så ser man mycket. Sossarna vill ha bidrag istället för arbeten som Moderaterna vill. Socialdemokraterna vill ha stopplagar inom sjukvården vilket Moderaterna inte vill och socialdemokraterna vill förhindra att friskolor etablerar sig vilket Moderaterna kritiserar skarpt. Detta är bara några exempel på vad som skiljer Moderaterna och Socialdemokraterna. De politiska skillnaderna finns där. Moderaterna är inga socialdemokrater light.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home