Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Marita Ulvskog har issues med sig själv.

Hindrums frihetliga alster

Wednesday, February 08, 2006

Marita Ulvskog har issues med sig själv.

I mitt hundrade inlägg i min blogg vill jag tilldela Marita Ulvskog priset som årets näringslivsfiende. Marita Ulvskog säger nämligen att stora företag i Sverige medvetet låter bli att göra investeringar som skapar jobb för att göra sken av att Sverige går dåligt och därmed locka fram en borgerlig regering. Därmed skyller Marita Ulvskog sitt eget och hennes regerings misslyckande att sätta 1,500,000 människor i arbete på stora företag.

Ärligt talat. Vad tänker Marita Ulvskog med? Vem smekte hon medhårs för att få den befattning som partisekreterare för socialdemokraterna som hon idag har? Vad vet egentligen Marita Ulvskog om hur stora företag arbetar?

1. Varför skulle stora företag bry sig så mycket om vilken regering lilleputtlandet Sverige har att de undviker investeringar i landet? Sverige är ju inte direkt världens största marknad.

2. Ett företag måste agera utifrån affärsmässiga grunder. Ett företag tänker inte: "Om vi investerar i en ny fabrik här, kommer fler få arbete då och socialdemokraterna medvind i opinionen?" De tänker: "Om vi investerar i en ny fabrik här, kommer fabriken då kunna ge en framtida avkastning?".

3. Om stora företag undviker att investera i länder där "fel" parti styr, varför görs det då så många och stora investeringar i Kina?

Marita Ulvskog är ett misslyckande i sin roll som partisekreterare, och så är även hennes parti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home