Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Varning för terrorister.

Hindrums frihetliga alster

Sunday, February 05, 2006

Varning för terrorister.

Den senaste tidens hot mot skandinavier från extrema islamistiska grupper är jobbiga. Jag börjar nu förstå hur amerikanare och britter måste känna sig. Det är inte lätt att vara medborgare i ett land som har blivit hotat och därför egentligen aldrig går säker.

Nu är det förvisso så att det direkta hotet från extrema grupper har riktats mot Sverige, utan mot Danmark, men det är inte utan sorg man kan konstatera att ingen går säker från extrema islamister. Den danska tidningen Jyllandsposten publicerade i september ett antal karrikatyrer över profeten Muhammed, och detta tycker islamistiska extremister att hela Danmark skall få sota för. Sverige har också blivit indragen i smeten. Anledningen är att okunskapen i Mellanöstern är så stor, att de inte vet att Sverige, Norge och Danmark inte är samma sak utan att tre olika länder. För Sveriges del är det oroväckande om en stor terrororganisation förväxlar Danmark eller Norge med Sverige. Detta är ingen omöjlighet. För ett par år sedan förväxlade självaste Usama bin Laden Norge och Sverige i ett utav sina grott-tal. Igår blev Sveriges ambasad i Syrien nerbränd av extremister, vad kommer sedan? Mord på en svensk diplomat? Ett större angrepp mot kollektivtrafiken i Stockholm av några knäppgökar i en terrororganisation. För något år sedan kom det fram att det faktiskt finns islamistiska terrororganisationer i Sverige som fick verka relativt ostörda. Det enda som behövs för att det skall smälla i Stockholm är någon muslimsk "religös" ledares order om att spränga "otrogna" (som de kallar alla som inte bekänner sig till Islam) i så stor omfattning som möjligt. Ingen går säker. Det är därför vi behöver dels USA, dels Nato, som kan hjälpa ta bort dessa idioter från jordens yta. Jag har tidigare kritiserat Jyllandsposten för att ha publicerat bilder på profeten Muhammed, och det står jag fast vid. Men det som har redan har hänt och förmodligen kommer fortsätta har tagit alldeles för stora proportioner.

Leve demokratin. Befria Mellanöstern från de knäppskallar som säger sig vara tvungna att mörda västerlänningar i Koranens namn. Stå upp för det sekulariserade samhället där tusenåriga religioner inte styr vad som bör ske och inte ske.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home