Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: Igår var det USA:s nationaldag.

Hindrums frihetliga alster

Monday, February 06, 2006

Igår var det USA:s nationaldag.

Igår, den 5 februari var det USA:s nationaldag. Nu tänker ni väl att den där Hindrum har blivit helt knäpp i huvudet, men icke. Igår (idag natt svensk tid) spelades nämligen Superbowl, det största årliga sportevenemanget i USA. Pittsburgh tog hem segern över Seattle.

Det som är så intressant med Superbowl är inte själva matchen mellan de två bästa lagen i amerikansk football, utan det hela runt om kring. När man i Sverige säger Superbowl tänker de flesta på Janet Jacksons tuttvisning och de skyhöga tevereklamskostnader. Man tänker aldrig på den show som miljoner människor världen över bjuds på. Igår lirade Rolling Stones på Superbowl. Michael Jackson, Stevie Wonder och U2 är bara några av de giganter som har framträtt på Superbowl.

USA är verkligen bäst när det gäller showbiz. Det finns inget annat land i världen där ett evenemang av Superbowls kaliber hade kunnat genomföras år efter år. Det är ingen slump att Superbowl är amerikansk, det är ingen slump att Hollywood ligger i USA och det är ingen slump att de flesta stora artisterna kommer ifrån USA. De är bäst när det gäller den biten helt enkelt. Och det bör vi tacka dem för. Utan USA hade världen varit mycket tråkigare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home