Bloggtoppen.se Hindrums frihetliga alster: TV-programutbudet är bättre än någonsin!

Hindrums frihetliga alster

Tuesday, November 22, 2005

TV-programutbudet är bättre än någonsin!

Måndag till fredag: Simpsons x 3, Family Guy x 1
Dessutom:
Måndagar: American Dad, 100 Höjdare (startar idag)
Fredagar: Ett extra avsnitt av Simpsons, FC Z
Söndagar: Gay Army

Gay Army hade premiär igår. Det är en doku-såpa som handlar om att Skandinaviens fjolligaste bögar skall lära sig diciplin av en amerikansk "drill sergeant". Ni vet ett sådant monster som man ofta ser på amerikanska armyfilmer. En sådan som älskar att skrika och mobba sina rekryter. Programmet är helt underbart! Två helt olika världar som möts.

Anledningen till att det är bättre än en normal doku-såpa är att moralhögern och förbudsvänstern har rasat över programmet och menar att Kanal 5 är med och bygger på fördomar om homosexuella. Saken är ju den att Kanal 5 är minst lika skyldig till att bygga upp fördomar om det amerikanska försvaret, men det talas det tyst om från framförallt förbudsvänstern.

Jag läste igår på Aftonbladets"Eftersnack" där vanliga läsare kan skriva sina synpubkter om TV-program. De flesta skrev att Kanal 5 är onda och att människor får en negativ bild av homosexuella. Den enda som kommenterade det amerikanska försvaret var signaturen Christer. Han tyckte att på grund av USA:s "lögnaktiga" krig i Irak borde man bryta med det amerikanska språket, traditionerna och kulturen. Sä här skriver han:

"Dessutom tycker jag att det är oerhört cyniskt och blint att samverka med USA:s militär som just nu genomför ett av världshistoriens mest lögnaktiga krig i Irak. Ett krig som fullständigt urholkar tron på västvärlden som föredöme. Bryt all kontakt med USA och hela deras kultur,språk och traditioner!"

Eftersom jag gillar tankeexperiment så tänker jag göra ett här. Experimentet bygger inte på verkligheten, men det är inte helt otroligt att något liknande skulle kunna hända.

"Dessutom tycker jag det är oerhört cyniskt och blint att samverka med RFSL som just nu genomför en av världshistories mest lögnaktiga smutskampanjer mot Svenska Kyrkan. En smutskampanj som fullständigt urholkar tron på individen. Bryt all kontakt med bögarna och deras kultur, språk [om det nu finns något gayspråk - Carl Lindwall (www.haoshi.se) tycker jag har bevisat att det finns=)] och traditioner."

Hade någon skrivit det här så hade det utbrytit ett ramaskri i Sverige. Men inte när det gäller USA. För USA är det helt okej att hacka på. Det bör även noteras att signaturen Christer i ett annat inlägg skriver att han inte hade sett programmet. Ändå kom han med en mängd kommentarer om att den amerikanska försvarsstyrkan var dum och att Kanal 5 borde förbjudas eftersom att de spär på fördomar om homosexuella.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home